Creating Comfortable Spaces

Knox Family Care Center Dining Courtyard

Landscape Architecture

Location: Mount Vernon, OH

The topography at the site of the Family Care Center created an opportunity for a sunken courtyard adjacent to the basement dining area.  With 16' of grade change, multi-level walls and levels were designed to soften the depth of the courtyard while two wall fountains were designed to fill the space with the sound of water.  Landscape softens the verticality of the walls, and lends to the closeness and comfort of the space

Site drainage was directed to a central collector in the parking area.  Boulders, gravel, check dams, and landscape create a rain garden effect, slowing water velocity, and creating a passive water feature that comes alive during rain events.

PLANIT STUDIOS
500 W. Wilson Bridge Rd.
Suite 314 Worthington, OH 43085

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle

© 2018 PLANIT Studios, all rights reserved