Knox Family Care Center_edited.jpg


Landscape Architecture

Knox Family Care Center

Mount Vernon, OH

Creating comfortable spaces

The topography at the site of the Family Care Center created an opportunity for a sunken courtyard adjacent to the basement dining area.  With 16' of grade change, multi-level walls and levels were designed to soften the depth of the courtyard while two wall fountains were designed to fill the space with the sound of water.  Landscape softens the verticality of the walls, and lends to the closeness and comfort of the space

Site drainage was directed to a central collector in the parking area.  Boulders, gravel, check dams, and landscape create a rain garden effect, slowing water velocity, and creating a passive water feature that comes
alive during rain events.

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2